World Cup i Bogense

19:e november 2017 och för första gången fick jag äran att stå på startlinjen i en världscuptävling i cykelcross. Grymt skoj!
Tävlingen gick i danska Bogense på Fyn och var den fjärde världscupdeltävlingen för året.
Det var ett riktigt proffsigt arrangemang och en grymt skoj bana. Start och mål låg efter ett vackert hamninlopp och sen gick banan ut på ett campingområde som låg alldeles efter havskanten där banan slingrade sig runt. Bortre delen av banan hade en sjukt brant grässluttning där den gick upp och ner ett antal gånger. Redan på träning blev delar av banan riktigt uppåkt och lerig. Speciellt sluttningen som då delvis blev omöjlig att cykla. Det blev m a o en hel del av och påhopp varje varv.
På tävlingsdagen blåste det dessutom väldigt hårt, så pass mycket att vatten slog in i banan när man körde längs med stranden. En del häftiga utmaningar alltså, precis som en bra cykelcrosstävling ska vara. Det man reflekterar över är att banorna utomlands ofta har en lite annan karaktär än de vi kör hemma i Sverige. De svåra delarna är ofta lite mer tekniska och dom innehåller också mer långa raka åkpartier där det krävs att man har bra tryck i benen för att hänga med.

Tävlingen då?
Jo, tycker ändå att insatsen är godkänd även om jag inte är helt nöjd med formen även om det var ett steg framåt jämfört med EM. Känslan är inte alls som tidigare i höst men är helt klart på rätt väg igen. Jag är trots allt ganska nöjd med loppet även om jag var ca 5 minuter efter i mål.
Det är grymt tuff konkurrens och finns en hel del att lära. För att utvecklas krävs det att man tävlar utomlands så mycket det bara går. Det gäller bara att ha tålamod och ta ett steg i taget för att försöka bli bättre. Detta är ju trots allt bara andra säsongen jag kör cykelcross.

Målet närmast är att försöka köra några tävlingar i Belgien under december innan SM i Göteborg väntar i början av nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *