Bra race i Namur World Cup

Det blev en intensiv och lyckad resa till Belgien och Telenet UCI World Cup i Namur.

Jag och pappa flög till Bryssel redan på torsdag kväll och därefter bil ca 8 mil till Namur.
Fredagen ägnade vi åt att kolla in banan och testa cykel. Då jag byggt om cykeln den senaste veckan ända in till vi skulle åka var osäkerheten rätt stor på hur alla prylar skulle funka. Jag hade en del problem med både bromsar och växlar så det var bara att leta upp en cykelbutik i närheten för att få hjälp.
Vi hittade en butik inne i stan som visade sig ha både grym service och kunskap. Vi fick mycket bra hjälp där och en cykel som funkade klockrent resten av helgen. Skönt.

På lördag var det träning. Det var en bana som var riktigt tuff. Nog den tuffaste jag kört i CX skulle jag tro. Den var också grymt skoj och utmanande, inte minst ett skråparti som var riktigt lurigt. Dessutom blev det snabbt rätt lerigt och spårigt på större delen av banan när det körts en del.
Formen har ju efter förkylningen i november inte varit direkt bra men det kändes rätt okej de delar jag körde på så den positiva känslan jag hade innan EM är förhoppningsvis sakta på väg tillbaka.

Söndag och tävlingsdag. Tre svenskar på startlinjen i juniorklassen. Jag, Emil Lindgren och Elias Gustafsson.
Det regnade rätt bra under natten så banan hade blivit ännu lerigare, vilket ändå kändes rätt kul. Riktig cykelcrosskänsla får man då.
Starten var en rätt tuff med en lång uppförskörning. Lite surt att starta långt bak bland 60-65 åkare då det lätt blir kö i de första kurvorna. Man tappar rätt mycket i tid redan första kilometern.
Det blev fallet även här. Fick en hyfsad start men redan i första kurvan var det halvt stopp. Jag kom så småningom ändå igång rätt bra och plockade en del placeringar på första varvet. Kroppen kändes rätt bra också och jag orkade ligga på i backarna. Däremot var inte tekniken direkt hundraprocentig då jag inte kört på crossen på tre veckor. Kändes dock bättre och bättre under loppet. På andra varvet blev jag påkörd och stöp och tappade en del tid där men sista tre varven gick riktigt bra.

Jag rullade till slut in på en 32:a plats av 60 åkare. Kände mig ändå rätt nöjd då det är ett klart fall framåt jämfört med EM och Bogense. Får man förmånen att köra en del fler race i sån här miljö och konkurrens så kan det bara bli bättre. Grymt inspirerande och kul att köra WC i alla fall med sjukt mycket folk och stämning runt banan.

Hem nu och ladda för SM i Göteborg i mitten på januari. Blir ett par veckors träning på hemmaplan i Örnsköldsvik innan det är dags…

Rätt lerig dag i Namur

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *