Tuff men rolig dag på EM i Tábor

Ett av dom stora målen inför CX-säsongen att nå en landslagsplats och få köra EM i tjeckiska Tábor infriades för ett par helger sedan. Grymt kul och inspirerande att få dra på sig landslagskläderna.
Förhoppningarna var stora inför racet och målsättningen att landa på den övre halvan av startfältet kändes inte alls omöjligt då cykelformen varit relativt bra under hela hösten.

Tyvärr var inte uppladdningen den allra bästa med en veckas vila för en månad sedan p g a hjärnskakning och sen däckad i feber i 4-5 dagar direkt efter tävlingarna i Täby och Stockholm. Inte de bästa förutsättningarna men tyckte att jag fick några dagar bra träning innan avresan till Tjeckien så känslan var bra trots allt.
På plats i Tábor fick vi ett par dagar med bra träning både på fredag och lördag innan det var dags för race med start redan kl 09:00 på söndagen. Övriga svenska juniorer på startlinjen var Eric Herlitz och Emil Lindgren.

Fick en halvdålig start men lyckades undvika en krasch just framför mig (där tyvärr Eric var inblandad) och kom iväg någonstans i mitten av fältet efter att ha startat på den nedre hälften. Helt okej m a o men där tog det roliga slut. Kände redan från start att benen inte var tillräckligt pigga. Tekniken satt och i backarna hängde jag med bra men på de flacka partierna fanns inte det rätta trycket i benen och där tappade jag alldeles för mycket. Rullade besviken i mål på 52 plats, något jag hoppats skulle vara betydligt bättre. Den halvdåliga uppladdningen kombinerat med lite för mycket nervositet innan start är nog svaret till den lite för dåliga insatsen. Imponerande också hur sjukt snabba åkarna är nere i södra Europa. Grymt tuff konkurrens.

Sammanfattningsvis en riktigt rolig helg trots allt! Det är såna här erfarenheter man behöver  för att ta ett steg till i utvecklingen. Närmast väntar världscuptävling i danska Bogense i mitten av november och chans till revansch.

 

Artikel Örnsköldsviks Allehanda 21071030

https://www.allehanda.se/logga-in/niederbach-kom-tillbaka-efter-hjarnskakning-och-tog-em-platsen-trodde-det-var-kort

Inslag SVT Västernorrland 20171101

https://www.svtplay.se/klipp/15814423/anton-aker-em-i-nya-grenen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *