EM-platsen säkrad efter en bra Stockholmshelg

CX-pokalen i Täby på lördag och Stockholm Cyclocross UCI på söndag.

Efter en veckas vila hemma i Örnsköldsvik från hjärnskakningen i Danmark och sen en vecka med bra träning var jag riktigt laddad för Stockholm.
Under träningarna kände jag inget i huvudet vilket var skönt.
Dessutom hade min grymma mek Christer Markstedt satt ihop en ny cykel som skulle bli kul att testa.

Lördagens race gick på nedlagda Täby galopp. Fick en riktigt bra start och kom iväg som tvåa. Redan i början klev jag förbi dansken Joshua Amos Gudnitz  och fick direkt en lucka som höll i sig första två varven. Dock inte optimalt att ligga själv och mala på. Jag fick på tredje varvet sällskap av Joshua som gått loss från övriga. Han lade sig bakom och jag drog i princip hela racet men med 1.5 varv kvar klev han förbi och ryckte direkt. Tyvärr var jag inte riktigt med och han fick en rejäl lucka som växte ganska snabbt. Jag kände mig dock hyfsat stark och på sista varvet plockade jag sakta in sekunder men tyvärr var avståndet för stort för att jag skulle hinna ikapp. Trots allt en skön pallplats och ett bevis att hjärnskakningen inte tärt för mycket på formen. Var nog dessutom den roligaste banan jag kört denna säsong. Cred till Täby mtb för banan och ett mycket bra arrangemang.

Söndag och UCI-tävling i Stora Skuggans parkområde i Stockholm. En skoj bana med en del tekniska utmaningar. Bl a en kortare brant backe där jag hade svårt att få fäste under träningsvarven.
Även denna dag fick jag en bra start och vi blev rätt snabbt fem stycken som gick loss.
Efter första varvet var vi fyra. Jag hade sällskap av dansken Joshua som vann i Täby, Eric Herlitz, och Emil Lindgren. Vi följdes åt i flera varv innan Emil fick däcksproblem och var tvungen att lämna tätklungan. På näst sista varvet avgjordes loppet i just den backe där jag hade mest problem. Jag fick nästan stopp på toppen av backen och tappade då kontakten med Eric och Joshua. Det blev hård körning hela sista varvet och jag lyckades inte riktigt få kontakt igen, men rullade in på en riktigit skön tredjeplats 11-12 sekunder från segrande Eric och 2 sekunder från silvret. Riktigt grym körning av Eric och en välförtjänt seger. Cred också till arrangörerna för ett proffsigt arrangemang.
Helgens andra pallplats för min del och säsongens två bästa insatser så här långt. En skön vändning efter hjärnskakningen i Danmark för ett par veckor sedan.

Allra roligast med helgen var ändå efter målgång då förbundskapten Mård meddelade att jag fick en plats den EM-trupp som åker till Tjeckien kommande helg. Grymt kul!

Prispallen från söndagens SWE-cup och UCI2 i Herr Junior. Fr v Joshua Amos Gudnitz, Eric Herlitz och jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *