Säsongens första pallplats i Jönköping

Dubbla tävlingar denna helg på ELMIA:s utställningsområde i Jönköping vid Vätterns strand. Ett lite annorlunda race där största delen av banan gick på alldeles platt gräsunderlag med mycket kurvor. Trots det en riktigt skoj bana som krävde ben med bra tryck.

Lördag var det CX-pokal och start i första startled. Jag fick en rätt bra start och kom in som tvåa i första kurvan efter en riktigt lång startraka. Tyvärr kraschade jag redan i en av dom första kurvorna och tappade tätkänningen. Dessutom blev bägge bromshandtagen sneda. Kom i alla fall upp snabbt och lyckades under första varvet köra upp mig där jag hamnade i en trio med Emil och Olof. David hade då redan stuckit iväg och solokörde sen starkt i täten hela loppet. Efter nåt varv blev jag och Emil själva och kände att jag låg med rätt bekvämt där tills det kom ett par tekniska misstag och jag släppte en lucka. Den växte sen sakta och dessutom plockade Dennis tid bakifrån. Lite stress men hade ändå hyfsat bra koll bakåt och höll undan hela vägen in.
Rätt okej lopp trots allt även om formen inte är samma som i Stockholm för ett par helger sedan.

Söndagens Swe Cup gick inte lika bra. Starten gick sådär men första tre varven var kroppen riktigt pigg och jag kunde gå ikapp Emil och Martin. Även i dag stack David direkt och solokörde hela racet. Tyckte jag hade ett bra läge i andraklungan men några dåliga missar precis som dagen före gjorde att jag tappade kontakten och hamnade så småningom i en tredjegrupp med Dennis. Tyvärr var benen inte alls med andra delen av loppet så efter en till mindre miss tappade jag även hans hjul och sista två varven växte luckan rätt hårt. Efter det handlade det mest om att visa pannben och plåga sig igenom. Blev till slut en femteplats men rätt besviken över att kroppen kändes så pass seg som den gjorde. Är i alla fall bra att träna psyket när inte kroppen svara som man vill. Bara att försöka bita ihop och göra det bästa av loppet.

Nu närmast väntar en tripp till Belgien och WC-tävling i Koksijde. En tuff sandtävling efter belgiska kusten. Det blir en tripp för att skaffa sig erfarenhet som första års U23 i tuffast möjliga konkurrens då hela världseliten är på plats. Riktigt kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *