Formen på väg åt rätt håll

Mitten på oktober innebär alltid en dubbel av tävlingar i Stockholm. Brukar vara två mycket roliga race dessutom så alltid skoj att komma till storstan och tävla.
På lördag körde vi i Täby med gamla galoppbanan som tävlingsområde. Banan i år var lite omgjord mot förra året med en hel del mer sandkörning än tidigare.
Då det var CX-pokalen denna dag så gällde Herr senior A. Stod i andra startled men fick en halvdålig start så planen att nå spets direkt funkade inte riktigt utan tappade istället position.
Körde dock upp mig första halva varvet till en andraplats. Då hade tyvärr danske Gudnitz redan stuckit iväg och fått en lucka. Han är sjukt stark för närvarande så trots att vi blev en jagande klunga på sex åkare lyckades vi inte fånga in honom. Jag kände mig stark hela loppet men hade väl inte bästa inställningarna på cykeln. Bl a för lite luft i däcken gjorde att jag fick släpp mest överallt, framförallt på asfalten och gruset, så jag kunde inte riktigt köra som jag ville. Det blev ändå ett skoj race ända in till mål med spurt mellan sex åkare om plats två till sju. Blev till slut en ”tråkig” fjärdeplats, en halvsekund från pallen och 13 sekunder från första platsen. Även om det var surt så kändes ändå kroppen bra vilket jag tar med mig.

Söndag och en viktigare tävling för mig. UCI2-lopp och med en betydligt tuffare startlista än lördagen. Art V-trion och en hel del norrmän men bl a norske mästaren på startlinjen gjorde loppet till en grymt skoj utmaning. Då jag saknar UCI-poäng i senior startade jag näst sista startled. Tufft utgångsläge men till skillnad från lördagen fick jag en riktigt bra start. Valde att gå ytterkurva i första svängen där jag fick med mig bra fart och kunde runda en massa åkare och kom ut kring tionde plats. Som vanligt bombades det på rätt bra redan från start och fältet töjde ut sig rätt snabbt. Det bildades snabbt två klungor. Fem åkare som stack iväg samt en andraklunga på 8-10 stycken där jag landade. Kände mig även idag rätt stark och körde på bra rätt högt upp i den klungan. Efter några varv splittrades vår klunga och jag fick dessutom 10-15 sekunders lucka till dom övriga. Då kändes det grymt bra och jag började få häng på femte plats dessutom. Tyvärr mattades jag en del och tre åkare gick ifatt med fyra varv kvar. Mot slutet blev vi tre då en norrman släppte, där jag hade med mig E Lindgren och J Östlund. Skulle bli en spurt även denna dag. Då Lindgren är sjukt stark på en spurtraka valde jag att testa med några hundra meter kvar. Tyvärr gick det lite fort så jag satte inte de sista kurvorna helt bra och Lindgren smet förbi strax innan upploppet. Slutade ändå på en klart godkänd sjundeplats och plockade därmed mina första UCI-poäng som senior. Bara att nöta på nu med träningen så att formkurvan förhoppningsvis stiger ett snäpp till inför Vättercrossen i Jönköping om ett par helger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *