Kronborg Cross i Helsingör

Säsongens första utlandstripp gick till Helsingör. Ett ställe med inte alltför roliga minnen från förra säsongen. Då kraschade jag på träning med hjärnskakning som följd och två veckors ofrivillig vila som följd. I år var tävlingarna flyttade från Kronborg Park ut till ett åkerområde väster om stan. Förra årets bana var faktiskt roligare så det var lite synd att dom gjorde den flytten.
Två race denna helg i alla fall på samma bana. Dom bytte bara håll mellan dag ett och dag två.
Första dagen var ingen UCI-tävling och därmed ett något sämre startfält. Jag fick stå i första led vilket alltid är bra. På första varvet var det ingen som riktigt ville köra så jag gick upp och körde. Kände mig hyfsat pigg men tekniken satt inte. Fick inte fast däcken i den knöliga fårhagen. Jag hade lagt på nya tuber med ett litet annat mönster så det tar väl lite tid att vänja sig. Jag höll i alla fall täten tills kedjan hoppade. Då jag misslyckades med att få på den var det bara att springa till depån och byta cykel. Jag körde ett halvt varv med Starkens hoj tills Elias fixat min så jag kunde byta tillbaka. Tyvärr tappade jag massor av tid och placeringar på den incidenten. Resten av loppet är jag nöjd med då jag körde upp mig rätt många placeringar och slutade nia. Synd på kedjan men rätt bra ändå.

Söndagens var en UCI2-tävling. Tyvärr startade jag i femte led och hade rätt svårt att hitta fram i början. Är ändå nöjd med loppet och slutade 12:a. Jag kände mig piggare i benen än jag gjort de tidigare loppen under hösten så det går åt rätt håll. Extra kul att jag orkade trycka med tunga växlar på de mer lättåkta partierna också. Däremot hade jag även denna dag svårt att hitta fästet där det var mer kurvigt och tekniskt. Tror inte det är däckens fel utan bara dålig teknik. Lite frustrerande då, man tappar så mycket i dom partierna men bara hem och nöta så blir det nog bra.

20-21 oktober blir det två lopp i ”storstan”. Täby och Stora Skuggan (UCI2). Två lopp som gick bra och som jag gillar. Ser verkligen fram emot dom racen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *