Cykelcrossäsongen är äntligen igång

Cykelcross har numera blivit den cykelgren jag fokuserar mest på. Därför känns det grymt kul att vara igång igen.
Jag har haft en rätt strulig vår/sommar på mtb och den säsongen blev till stora delar spolierad p g a efterhängsna ryggproblem. Det började i våras under tävlingar i Oslo då jag blev rätt hårt tryckt av banan och landade illa i skogen. Fick en rätt hård smäll i höft och rygg. Jag testade att köra några lopp (bl a SM i Östersund) men ryggen höll inte för längre lopp. Det har istället blivit en del sjukgymnastbesök och rehab för att få ordning på ryggen.
Nu är CX-säsongen igång med premiär på hemmaplan för några veckor sedan. Ryggen har blivit bättre även om det kändes andra dagen på Falutävlingarna. Blev lite väl tufft att köra två hårda lopp på samma helg i premiären. Jag är rätt nöjd med dom loppen trots allt. Förstaårssenior innebär tuffare race men ändå riktigt skoj att få köra mot de bästa. Både tekniskt och styrkemässigt finns det en del att jobba med men det var ändå en bra premiär med femteplatser bägge dagarna. Andra dagen hade jag länge häng på pallen men orkade inte hålla i hela vägen och tappade tyvärr rätt mycket sista varven.

Andra tävlingshelgen var det Uppsalacrossen på lördag och Västerås på söndag som stod på schemat. Två roliga tävlingar som jag hoppade över i fjol då dom inte passade in i planeringen. I Uppsala fick jag en riktigt bra start och kunde trycka på bra. Tyvärr hamnade jag i en mindre krock efter ett par varv där jag tappade tätklungan  och Art-V duon Henke och Martin kunde kliva ifrån. Det blev ett race om tredjeplatsen istället med Jonathan Ö där jag till sist fick vika ner mig. Känslan ändå bättre än premiärhelgen så det går åt rätt håll. Därför kändes det skoj med Västerås. Dessutom riktigt skoj tävlingsområde där största delen av racet går i en sandgrop. Tyvärr blev det ingen start då jag vaknade med feber och fick kasta in handduken.

Bara att ladda för årets första utlandstävlingar med två lopp i Helsingör om ett par veckor.

Bilden är från Uppsalacrossen på första varvet mitt i den berömda ”kanelbullen”. Foto: Joakim Rissveds

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *