Grym upplevelse på VM i Valkenburg

VM. En av säsongens höjdpunkter och stora mål. Att bli uttagen att få köra sitt första VM i cykel var både grymt skoj och utmanande.
Tävlingarna gick i Hollands klassiska cykelmekka Valkenburg med målområde vid casinot på toppen av ett berg där det genom åren körts mycket cykellopp. Det är ju i såna här stunder man längtar efter att få uppleva.
Vi drog iväg redan veckan innan för att få bra träning och körde dessutom ett par lopp i Holland helgen innan VM. Ett UCI2-lopp i Rucphen och en WC-deltävling i Hoogerheide. En bra uppladdning tycker jag. Loppen helgen innan gick både bra och dåligt. UCI-racet kändes rätt bra i alla fall. Bra träning under resterande delen av veckan hade vi i alla fall.
Lördagens VM-lopp var häftigt. 73 åkare på startlinjen och säkert 25-30000 åskådare på plats. Dessutom en skoj bana med en massa lera av allt regnande dagarna innan och dessutom riktigt kuperad. Fick en rätt bra start på racet och låg bra med runt 20:e plats när jag efter halva första varvet körde in i en krasch och voltade över cykeln. Inte bra att göra det så tidigt i loppet då det är så tätt med cyklister. Tappade där massor av placeringar och rytmen o loppet. Tycker ändå jag kom igång bra igen även om jag var sjukt trött i mitten av loppet då kuperingen och leran var tuff och slet hårt. Blev lite piggare i slutet av racet och rullade in på en 36:e plats. Rätt godkänt ändå även om målet var att nå topp 20. Kan konstatera att den fina formen jag hade på SM i Göteborg för en månad sedan tyvärr inte riktigt fanns där men ändå ett okej lopp. Grymt kört av Emil idag med en riktigt fin 17:e plats.

Var i alla fall en grymt kul upplevelse och kan konstatera när säsongen nu är slut att det varit min bästa CX-säsong. Fick köra både EM och VM samt ett par VC-lopp. Det ger grym erfarenhet att åka såna lopp då det är helt annan konkurrens. Häftigast var ändå första SM-tecknet i Göteborg i början av januari som jag ser som säsongens höjdpunkt. Sjukt kul.
Nu blir det ett par veckors vila efter en lång säsong som pågått från april innan det är dags att byta cykel och träna inför mtb-säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *