SM-guld!

Ett av målen inför cykelcrossäsongen har varit SM i Göteborg och att slåss om de tre medaljerna där.
Därför var det grymt kul att äntligen få komma ner och köra.
Vi åkte ner redan på torsdag för att ha hela fredagen till träning innan lördagens race. Kände när jag testade banan att det skulle bli en grymt kul tävling då det var en riktigt skoj bana som jag dessutom tror passade mig rätt bra. Inte helt olik banorna nere i Holland och Belgien faktiskt. Banan gick i området runt Slottskogsvallen på två mindre höjdpartier med ett flackt område däremellan. Lite lurigt med vädret då det varit lite kallt så det frusit på en del. Var rätt halt på vissa ställen.
Formen som inte alls var bra på EM och i Bogense tidigare i höst, hade vänt lite i Namur i december. Där kändes det riktigt bra så jag var riktigt taggad inför detta race. Lite svårt ändå att veta hur formen var då jag varit hemma hela julen. Även om jag kört på bra så har utomhuspassen bara blivit på snö.

Taktiken inför racet var att försöka ta starten och sen köra på rätt hårt redan från början.
Nu missade jag starten lite och kom inte iväg som jag ville, utan låg lite längre bak in i första kurvan. Alla gick innerkurva där så jag tryckte runt på utsidan och lyckades komma förbi och kom först in i första backen. Där tryckte jag på hyfsat hårt för att försöka dra ut fältet. Sen körde jag vidare på det. Hade faktiskt inte så bra koll på hur det såg ut bakom mig förrän vi kom in i andra skogspartiet halvvägs in på första varvet. Där såg jag att det redan blivit rätt utdraget fält bakom mig. De enda som var med var Eric H och Emil L som jag också på förhand såg som två av de tuffaste konkurrenterna.
Jag fortsatte sen att trycka på och en bit ut på andra varvet hörde jag att jag låg själv med en liten lucka ner. Då benen var rätt pigga och tekniken satt så kände jag att det bara var att trycka på och se om det skulle hålla. Något varv senare var det Emil som låg närmast ca 10 sek efter och när jag på tredje varvet kände att han plockade ett par sekunder var det lite stressigt. Men jag fortsatte mata på och då luckan växte igen på näst sista varvet fick jag en rätt bra boost.
Hela sista varvet gick också riktigt bra. Jag lyckades hålla trycket hela vägen in och vinna hela alltet.
Så grymt häftig känsla att korsa mållinjen först av alla och knipa min allra första mästerskapsmedalj! Guld dessutom!
Det blev ett klockrent race rakt igenom utan problem. Ett måste om man ska kunna vinna. Riktigt skoj!
Tack också till cykelklubbarna i Göteborg för en rolig bana och ett grymt fint arrangemang.

I och med segern fick jag även en biljett till VM i Valkenburg av förbundskapten Hasse Mård. Det var naturligtvis en extra kul bonus och något jag verkligen ser fram emot. Även att nå VM har ju varit ett mål under säsongen men inte något jag direkt trott att jag skulle få köra.
Bara att ladda och hoppas på lika fina ben om tre veckor… men först ska jag njuta av detta lite grann.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *