Bra cupavslutningar i Malmö

Så var det dags att avgöra CX-pokalen och Swe Cup. Två lopp i Krokbäcksparken i Malmö. Ett ställe jag gillar då banan här alltid brukar vara skoj att köra.
Lördag kördes CX-pokalen. Inför loppet ledde jag cupen men hade dock mer lopp än några av konkurrenterna och i och med att man räknar bort det sämsta resultatet så var det rätt öppet hur det skulle slutet. Största hotet på förhand var Emil L. Fick en rätt okej start på loppet och låg med bra länge men tröttnade på andra halvan och hamnade då själv. Hyfsat nöjd ändå med sjätteplatsen. Emil landade två placeringar bakom vilket räckte för att han skulle ta hem totalsegern i CX-pokalen herrar senior A. En andraplats totalt är jag trots allt nöjd med även fast det var riktigt nära att jag skulle vinna cupen. En bra första säsong som senior.

På söndag var det så dags att göra upp om Swe Cup.  Där låg jag på en sjätteplats totalt inför sista racet. Den här dagen kändes det bättre än på lördag. Känner att formen är på rätt väg även om det är en bit kvar. Precis som på lördag tappade jag dock lite i slutet på loppet och tappade pallhänget med ett par varv kvar. Det blev spurt om 4-5:e plats med Dennis som han tog med nån centimeter. Pallen togs av två danskar och Hannes. Jag klättrade med detta i alla fall en plats till en total 5:e plats. Före mig i cupen landade de tre ArtV grabbarna och Emil.

Nu laddar jag för SM i januari och hoppas formen då är på sin absoluta topp. Blir uppladdning hemma i Övik över julledigheten med förhoppningsvis en del skidåkning mellan cykelpassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *