Ingen fullträff på SM

Förhoppningarna inför SM i Varberg var rätt höga efter bra form på Malmötävlingarna innan jul. Tyvärr stördes uppladdningen en del över julledigheten på grund av en veckas förkylning.
Målet på SM var att plocka hem U23-tröjan och försöka slåss om en pallplats i seniorklassen.
Dom hade fått till en rätt skoj bana som slingrade sig runt Varbergs fästning med bl a en sväng upp till fästningen också. Träningen kändes bra men var rätt stor skillnad på underlaget från träning till tävling. Tävlingen blev betydligt lerigare vilket gjorde det rätt lurigt, framförallt på gräspartierna.
Förhoppningarna var som sagt rätt stora trots att förberedelserna inte var optimala, men jag kände tyvärr rätt snart att kroppen inte var lika pigg som innan jul. Hängde ändå med bra i de första varven men på de flacka snabbare partierna var jag till slut tvungen att släppa ryggen på Emil L som då var första U23-åkare. Sen tappade jag rätt mycket i tid sista varven men höll ändå placeringen och rullade in på en hyfsad sjundeplats ändå, och dessutom tvåa i U23. Lite besvikelse men okej ändå.
Grattis till nya klubbkompisen Emil L som tog U23-tröjan.

Förhoppningen om en VM-plats var stor då det efter SM plockades ut två cyklister till U23 och CX VM i Bogense i Danmark i början av februari. Besvikelsen när jag fick besked att jag inte var en av de två som får köra var mycket stor. Speciellt som säsongen har varit bra, framförallt senaste loppen och sett till U23-åkare har jag legat topp 2 hela säsongen. Men inte så mycket man kan påverka tyvärr så därmed är cx-säsongen över för denna gång.
Sammanfattningsvis är jag trots allt nöjd med säsongen, den första som senior och U23. Då jag gick in med en dålig rygg som förstörde hela mtb-sommaren kändes det inte optimalt eller direkt positivt men jag fick under hösten ordning på ryggen och har knappt känt av problemen sen dess.
Nu blir det lite vila innan uppbyggnaden inför sommaren börjar…

Två nöjda ”ryssar” direkt efter målgång efter att ha belagt de två första U23-platserna på SM.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *